KOMUNIKATY

Drodzy klienci, w związku z dynamicznym rozprzestrzenianiem się wirusa COVID-19 i ze względu na Wasze bezpieczeństwo, sklep stacjonarny Fitomed przy ul. Malinowskiego 5 jest nieczynny do odwołania. Liczymy na Waszą wyrozumiałość i zapraszamy do zakupów online 🛒

Newsletter
Zapisz się do Newslettera i otrzymuj informacje o nowościach i promocjach!

Olej nierafinowany z nasion czarnej porzeczki (90 g)

Dostępność: na wyczerpaniu
Cena: 38,00 zł 38.00
ilość szt.
Zyskujesz 38 pkt [?]

Opis

Olej nierafinowany z nasion z czarnej porzeczki jest najcenniejszy spośród olei ze względu na zawarte w nim kwasy tłuszczowe z serii Omega-3 i Omega-6.  Atutem owoców czarnej porzeczki jest duża zawartość witaminy C oraz rutyny (witamina P), które  wzmacniają ściany naczyń krwionośnych. Olej jest doskonały w łagodzeniu wszelkiego rodzaju podrażnień skóry, likwiduje stany zapalne oraz wspomaga leczenie trądziku.

Polecamy do: cery suchej, dojrzałej, zniszczonej, łuszczącej się i trądzikowej. Produkt można stosować bezpośrednio na skórę po uprzednim sprawdzeniu, czy nie wywołuje reakcji uczuleniowej.

Składniki aktywne: nienasycone i nasycone kwasy tłuszczowe: linolowy – Omega-6 (> 40%), alfa-linolenowy – Omega-3 (10–20%), gamma-linolenowy (13–15%), palmitynowy, stearynowy, stearydynowy (2–3%); fitosterole; witaminy C, E, D, K, PP.

Działanie:
•    odżywia i regeneruje,
•    działa przeciwstarzeniowo,
•    reguluje krążenie krwi i wzmacnia naczynia krwionośne,
•    wspomaga leczenie trądziku,
•    poprawia koloryt skóry,
•    odbudowuje barierę lipidową naskórka,
•    wzmacnia strukturę włosów oraz paznokci.

Zastosowanie:
•    samodzielny preparat do pielęgnacji twarzy i ciała, w stężeniu 100%,
•    dodatek do kosmetyków: kremów, balsamów, w stężeniu 5–15%,
•    gojący i przeciwzapalny kompres stosowany po opalaniu, na drobne skaleczenia, obtarcia, po ukąszeniu     owadów, na wypryski, alergiczne wysypki,
•    baza tłuszczowa w recepturach kosmetycznych,
•    dodatek do masek nakładanych na skórę głowy lub włosy.

Składniki aktywne pod lupą:
Kwas gamma-linolenowy (GLA) -  wpływa korzystnie na krążenie krwi w skórze, odżywia, dotlenienia i usuwa toksyny, co poprawia strukturę, wygląd i koloryt skóry. Chroni skórę przed infekcjami, przeciwdziała alergii, likwiduje stany zapalne i spowalnia starzenie się skóry. Wraz z innymi nienasyconymi i nasyconymi kwasami tłuszczowymi działa bakterio- i grzybostatycznie, przywracając prawidłowy skład flory bakteryjnej skóry.
Kwas gamma-linolenowy (ALA) - ma ogromne znaczenie dla skóry. Zaaplikowany bezpośrednio na skórę z łatwością przenika w jej głąb, gdzie zostaje przekształcony m.in. w substancje biologiczne, które działają regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i ochronnie oraz przeciwdziałają przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Właściwości: rozpuszczalny w tłuszczach. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.

Pojemność: 90 g.

Składniki/Ingredients: Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seeds Oil.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl