Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Olej nierafinowany z pestek aronii (90 g)

Dostępność: duża ilość
Cena: 42,00 zł 42.00
ilość szt.
Zyskujesz 42 pkt [?]

Opis

Owoce aronii uważane są za symbol zdrowia i stanowią prawdziwą bombę witamin oraz antyoksydantów. Z ich pestek tłoczonych na zimno pozyskuje się cenny olej, który jest łatwo przyswajany przez skórę. Olej z aronii doskonale oczyszcza, głęboko odżywia i długotrwale nawilża suchą, zniszczoną skórę. Idealnie sprawdza się również w pielęgnacji skóry głowy i włosów.

Polecamy do: cery suchej, wrażliwej i dojrzałej. Produkt można stosować bezpośrednio na skórę po uprzednim sprawdzeniu, czy nie wywołuje reakcji uczuleniowej.

Składniki aktywne: kwas linolowy – Omega-6 (39%), kwas alfa-linolenowy – Omega-3 (8%), kwas oleinowy (31%), fitosterole, witamina E, fosfolipidy.

Działanie:
•    nawilża,
•    działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie,
•    działa przeciwzmarszczkowo,
•    łagodzi podrażnioną skórę,
•    pobudza regenerację skóry,
•    reguluje pracę gruczołów łojowych,
•    wspomaga walkę z cellulitem,
•    poprawia gospodarkę lipidową naskórka.

Zastosowanie:
•    samodzielny produkt do pielęgnacji twarzy i ciała, w stężeniu do 100%,
•    dodatek do kosmetyków naturalnych, np. preparatów antytrądzikowych i
      przeciwzmarszczkowych, w stężeniu do 15% ,
•    do pielęgnacji skóry głowy i włosów,
•    składnik preparatów łagodzących podrażnienia skóry po opalaniu i zabiegach kosmetycznych, w tym po           peelingach i woskowaniu, w stężeniu 15%,
•    dodatek do kąpieli.

Składniki aktywne pod lupą:
Kwas alfa-linolenowy - działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnosi odporność na zakażenia i pobudza regenerację skóry.
Kwas linolowy - obecny w dużej ilości w oleju z pestek aronii, jest jednym ze składników naturalnego płaszcza lipidowego wytwarzanego przez naskórek. Reguluje prawidłowy rozwój i przyleganie korneocytów w przewodach gruczołów łojowych.
Fitosterole oraz fosfolipidy - poprawiając nawilżenie skóry, a tokoferole decydują o jego działaniu przeciwzapalnym, normalizującym i kojącym.

Właściwości: olej dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.

Pojemność: 90 g.

Składniki/Ingredients: Aronia melanocarpa Seed Oil.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl